Prylar i Stockholm

Även om retroprylar ofta går att hitta i second-hand eller på auktioner för möbler och kläder, är det en trend som också gett avtryck i vanliga butiker. Allt fler tar in retro-inspirerade prylar som har modern funktion och kvalitet. Det finns många butiker som förenar den äldre stilen med det nya och ibland kan nyare varor vara bättre än de äldre. Här kommer några tips för den som vill botanisera i affärskvarteren i Stockholm!

Handla retro och nytt

För den som är shoppingsugen är Stockholm en bra stad att åka till. Här finns ett varierat utbud med allt från retro och second hand på Söder till de mer exklusiva märkesbutikerna på Östermalm. Det går utmärkt att bara promenera runt i staden och gå från butik till butik, men beroende på vad man vill ha för typ av kläder finns det mer och mindre passande stadsdelar att hålla sig till.

Varuhuset NK

NK är ett av Sveriges äldsta varuhus och erbjuder ett stort utbud av shopping. Här hittar man exklusiva märken som till exempel Jimmy Choo och Hermés, och behöver man sportrelaterade kläder finns här också en mycket välsorterad avdelning för det. NK har förutom kläder också ett stort utbud av smink och heminredning. När man vill ta en paus från shoppandet finns också en uppsjö av caféer och restauranger.

Södermalm

Södermalm är fullt av trendiga småbutiker och second hand-affärer. Ett tips är att börja vid shoppingtäta Götgatsbacken där man bland annat hittar Brunogallerian. Fortsätt sedan mot Skånegatan och Nytorget för att gå in i fler intressanta affärer. Den här rutten är också väldigt cafétät i det fall du behöver en liten paus i shoppandet.

Östermalm

Den största shoppingattraktionen på Östermalm är förmodligen Sturegallerian som ligger mitt på Stureplan. När man är klar här kan man gå över Birger Jarlsgatan och svänga in på den shoppingtäta Biblioteksgatan. Har man inte varit i NK vid det här laget kan man fortsätta mot Norrmalmstorg och sedan svänga av mot hamngatan. Vill man ytterligare förlänga turen kan man börja med att gå ner via Humlegårdsgatan ner från Östermalmstorg som leder till Sturegallerian.