Dörren – inte så självklar som du tror

Det finns inte ett enda hus utan dörr – den är en så självklar del av hemmet så att man knappt tänker på den förutom när den ska öppnas eller stängas. Men ändå – valet av din nya dörr är av yttersta vikt för dig som vill att ditt hem ska vara tryggt, snyggt och säkert. Hur kan du då göra för att välja det bästa alternativet utan att det kostar skjortan? Vad bör du tänka på, och vad innebär det egentligen att skaffa en ordentlig dörr? Läs vidare och ta reda på det!

Tips för ett bra val

Att hitta säkerhetsdörrar i Stockholm är inte alls svårt. Det finns en otrolig mängd modeller från olika fabrikanter och leverantörer, det enda du behöver göra är att välja den som passar ditt hem bäst. För att lyckas med detta bör du veta följande:

  • Alla säkerhetsdörrar har inte klarat kvalitetstestet. Därför bör du innan inköp be om ett certifikat på att den modell du valt verkligen uppfyller alla säkerhetskrav.
  • Säkerhetsdörrar finns i olika kategorier. De klassas efter den grad skydd de förser – då 1 står för minsta möjliga skydd och 6 betyder det högsta och bästa skydd du kan få.
  • De finns också i olika materialval. De vanligaste är trä och stål – men mot förmodan är stål inte nödvändigtvis bättre än trä. Det blir mer en smaksak.
  • Dörren ska skydda mot inbrott. Detta gör den genom att göra det så svårt som möjligt för tjuven att ta sig in – och även ut, genom att den inte går att öppna från insidan utan nyckel ifall du reser bort på semester.
  • Glöm inte brandskydd och ljuddämpning!
  • Utseendet är minst lika viktigt som allt det andra. Huset ska vara snyggt och ge en helhetskänsla – välj därför en modell som snyggt smälter in med resten av din inredning.

Sov gott om natten

När du slipper oroa dig så mycket över ett möjligt inbrott kan du få bättre sömn och vila på natten, i och med att du inte känner att du behöver stiga upp och kolla varenda ingång så fort minsta ljud uppstår. Du säkrar också dina värdeföremål när du ska åka på semester eller arbetsresa, för att inte tala om hur snyggt och välkomnande ditt hus kommer att se ut med en ny och fin säkerhetsdörr som ingång.