Om assistansbolag i Örebro?

Du som har rätt till personlig assistans behöver säkerligen lite hjälp när det är dags att ordna med assistansbolag. Här kommer en liten guide över personlig assistans i Örebro. Det finns olika alternativ att välja mellan beroende på hur mycket arbete du själv är beredd att lägga ner.

För dig som bor i Örebro finns det mängder med assistansbolag att välja mellan och det kan vara riktigt svårt att hitta rätt. Du som har beviljats personlig assistans via Försäkringskassan eller din kommun måste själv ordna med vem som ska utföra din personliga assistans. Många köper sin assistans av kommunen eller av stadsdelsnämnden men idag blir det allt vanligare att man går över till att köpa assistans av privata assistansbolag. Om du inte är rädd för att lägga ner mycket arbete själv så kan du även få din assistans via ett så kallat brukarkooperativ. Du som vill ha hjälp med att ordna din personliga assistans i Örebro kan med fördel kontakta en assistanssamordnare.

Privat, kommunalt eller brukarkooperativ?

I Örebro finns många privata assistansbolag att välja mellan. Det finns fördelar och nackdelar med det mesta men det viktigaste är att du trivs och är nöjd med din personliga assistans. En fördel med att välja ett privat assistansbolag i Örebro är det stora urvalet vilken borde öka dina chanser till att hitta ett bolag som du trivs med. Det går även att ordna så att kommunen eller stadsdelsnämnden sköter din personliga assistans. Många menar att en nackdel med detta är att det är svårare att själva ha inflytande över vem som sköter din personliga assistans. Om du inte trivs med din assistent kan det vara svårare att byta assistent om ditt assistansbolag sköts av Örebro kommun. De som väljer ett brukarkooperativ är de som vill ha stort inflytande över sin assistans. Genom ett brukarkooperativ ha man störst chans att påverka den personliga assistansen men baksidan är att det ofta innebär mycket arbete. Du som letar efter ett brukarkooperativ bör leta efter ett som rimmar med dina egna värderingar. Oavsett vilket assistansbolag i Örebro du väljer så är det du som har rätt till assistans som ska vara i centrum. Det är dina behov som ska styra utformningen av assistansen.