Mingelmat – både hemma och i offentliga rummet

Mat i Stockholm: Att äta och mingla tillsammans ger en lättsam stämning. Det skapas mycket prat runt de olika munsbitarna både vad det gäller utseende och innehåll. Variationsmöjligheten av innehållet i mingelmaten gör att det blir ett allt vanligare sätt att bjuda sina gäster på en spännande meny.

Mingelmat hemma

Bjuder man hem sina vänner är det kanske antalet gäster som avgör om man vill fixa alla munsbitar själv eller anlita ett cateringföretag. Företaget behöver ofta framförhållning för att kunna leverera till önskat datum, så var ute i god tid. Det gäller särskilt om det handlar om storhelgerna. Cateringföretagens plockmenyer kostar i Stockholm mellan tummen och pekfingret 120 – 350 kr per person. Det beror på hur många sorter man väljer och hur exklusiva råvaror de innehåller. Det finns alla varianter så det lönar sig att fråga flera olika företag innan man bestämmer sig. Fråga efter skyltar att sätta vid varje fat så ser gästerna själva vad de kan äta utan att få besvär med någon allergi. Företag hyr även ut tallrikar, glas, bestick och annat som du kan behöva för att förbereda en festlig kväll. Fråga efter en speciell mingeltallrik så får du ett smidigt alternativ som hjälper dina gäster att balansera utan att spilla alltför mycket på dina mattor.

Mingelmat i det offentliga rummet

Konferensarrangörer ordnar ofta med mingel för sina deltagare vid något eller flera tillfällen under konferensen. Det ger en ökad möjlighet att knyta kontakter och bygga nätverk som därmed gynnar konferensen syften. Här får tiden för minglet avgöra hur många munsbitar man ska planera per person. I samband med invigningen av en utställning eller en vernissage är det också vanligt med mingel men då ofta med ett färre antal munsbitar. Minglet skapar en välkomnande känsla för dem som tagit sig dit och ser fram emot en alla spännande intryck.

Mingelmat på restaurang

Det är också populärt för restauranger att erbjuda sina gäster en hel rad olika smårätter. En del kallar det för plockbuffé andra för tapas. Ståbord i restaurangen inbjuder till att mingla runt och få kontakt med andra gäster. Kanske är det ett storstadsfenomen då man främst kan se det i Stockholm och andra större städer.