Om du söker jobb på assistansbolag i Malmö – tänk på att…

Oavsett om det är lågkonjunktur eller högkonjunktur i Sverige så är behovet av personliga assistenter hos assistansbolag ungefär på samma nivå. För dig som är utbildad eller har erfarenhet av vården är detta ett yrke där du kan vara starkt eftertraktad. Söker du jobb inom Malmö är det några saker du kan tänka på:

Inte alltid 100 %

Att jobba som personlig assistent innebär inte alltid att jobbet är på 100 %. Det beror helt på hur mycket hjälp som brukaren har beviljats. Många gånger kan assistansbolag samordna så att assisten har flera brukare och på detta sätt når upp till 100 % men det är inte alltid man kan uppnå detta. Exempel: Under våren 2020 annonserade ett assistansbolag i Malmö efter någon som ville jobba ”41 % vaken natt”. Detta till en brukare som behövde tillsyn under natten. En annan arbetsannons efterlyste någon som ville jobba 85 % med en 6-årig kille. Enbart på dagen. Det kan alltså variera stort gällande både när på dagen som arbetet ska utföras och i hur stor utsträckning det ska ske.

Alla assistansbolag ligger inte i Malmö

Om du bor i Malmö är det kanske självklart att kontakta de assistansbolag som finns i staden. Men kom ihåg att flera assistansbolag finns runt om i Skåne och ändå har brukare i Malmö. Vill du söka brett och öka dina chanser att få jobb så utnyttja sökfunktioner på webbplatser som listar alla assistansbolag i Sverige. Välj sedan de som har brukare i Malmö – inte enbart de som har kontor där.

  • Sök jobb inom hela Skåne
  • Sök jobb i Danmark
  • Sök både på boenden, hos assistansbolag och kommunen

Kan Danmark vara ett alternativ?

Det finns smidiga pendlingsalternativ till Danmark och från Malmö är det relativt många som pendlar antingen varje dag eller veckovis. Hittar du inte jobb i Skåne kanske det är ett alternativ att bredda området där arbete kan sökas. Ett alternativ är Danmark, ett annat är uppåt mot västkusten.

En del assistansbolag erbjuder även långa arbetspass på exempelvis 24 timmar. Det öppnar upp möjligheten för att åka längre sträckor, jobba långa pass, och sedan åka hem igen. Här får man helt enkelt se på arbetspassens längd och arbetsuppgifter i förhållande till avstånd från hemorten. Kom ihåg att ett ytterligare boende blir avdragsgillt om det skaffas för arbete på annan ort.