iPhone reparation – trasig skärm

iPhone reparation - trasig skärm

Iphones är ganska ömtåliga. Ett av de vanligaste problemen som blir anledning till en iPhone reparation är trasiga skärmar. Det här är något som är möjligt att fixa på egen hand, men det kräver en del förarbete och en stadig hand. Visst blir det billigare att laga det själv, men många föredrar enkelheten och tryggheten i att lämna in den.

Om du vill lämna in den för officiell service

Om du vill lämna in den är det en god idé att gå in på Apples hemsida. På undersidan “iPhone reparation” finns det länkar till formulär för att begära service av en Apple Store-butik, eller av partners vars reparationer Apple stödjer.

När det gäller vanliga problem så som just trasiga skärmar går det ofta att få service samma dag. Det går relativt fort för en erfaren tekniker att laga.

Vad kostar det?

Vad kostar att lämna in din iPhone för en skärmlagning varierar. Det varierar dels beroende på om du lämnar in den hos ett auktoriserat serviceställe eller inte, och dels på vilken telefon du har. Till exempel kostar en skärmreparation av en iPhone 11 Pro Max i skrivande stund över 4 000 kronor, medan det går på ca 1 700 kronor om du har en SE. Om du gör din iPhone reparation själv kommer du betydligt billigare undan.

Genom att söka på nätet kan du hitta serviceställen som kan byta skärmar för lägre priser än de som nämns ovan (som är hämtade från Apples hemsida). Dessa reparationer kanske dock inte stöds av Apple, och där får man göra en avvägning. En skärmreparation är dock i sammanhanget en ganska enkel lagning, vilket är värt att ta i beaktning.

Innan du utför en iPhone reparation

Innan du gör en iPhone reparation, oavsett om du gör det själv eller om du lämnar in den, bör du förbereda telefonen.

  • Gör en säkerhetskopiering.
  • Kom ihåg lösenordet till ditt Apple-ID (kan behövas för att radera enhet eller stänga av Hitta min iPhone, bland annat). Det bör dock inte krävas om det enbart är skärmen som ska bytas.
  • Ha kvittot till hands om du lämnar in den med andra problem än bara trasig skärm. En del reparationer kräver ett bevis på inköpet.

Lycka till!