Välj ett överfallslarm från rätt larmbolag

Ett överfallslarm är för vissa butiker nödvändigt för att personalen ska känna sig trygga. Det gäller till exempel verksamheter med mycket värdefulla föremål där personalen ibland kan arbeta ensam.

Utan ett bra larmbolag går dock viss potential outnyttjad. I den här texten listar vi ett antal egenskaper som ett larmbolag gärna får ha. Sakerna nedan kan vara bra att ha i åtanke inför köpet av ett överfallslarm – eller mer specifikt, av vem du ska köpa larmet.

Uppkoppling till central

Ett överfallslarm bör normalt vara uppkopplat till en larmcentral. Välj ett larmbolag med resurser och ett gott rykte, så att du kan känna dig trygg med att operatörerna vidtar rätt åtgärder om olyckan skulle vara framme.

Fria väktarutryckningar

Det här är visserligen inget måste alltid, men för företag som är verksamma i de branscher där ett överfallslarm krävs, är det ofta det rimliga valet att göra. Med många väktarutryckningar blir det snabbt dyrt om de inte är fria, eftersom det kan kosta ganska mycket per utryckning. Samtidigt är det bra att komma ihåg att fria väktarutryckningar inte direkt kommer utan kostnad – det är bara inbakat i det löpande priset du betalar. Det löpande priset bör givetvis jämföras mellan olika larmbolag.

De erbjuder kompletta lösningar – inte bara överfallslarm eller enskilda produkter

Det finns fördelar med att ha hela sitt larmsystem hos ett och samma bolag. Därför kan det vara fördelaktigt att välja en aktör som har ett stort urval av produkter. Är det någonting du märker att du behöver vid ett senare tillfälle, så kan ett större larmbolag sannolikt erbjuda det.

Genom att ha samtliga larmprodukter från samma bolag kan du till exempel få följande fördelar:

  • Billigare pris genom mängdrabatt.
  • Mindre administration – bara ett larmbolag att ha kontakt med.
  • Personliga kontakter som har goda kunskaper om dig och dina tjänster hos dem.

Bra support med generösa öppettider

Ett bra larmbolag bör ha en trevlig support med generösa öppettider. Bäst är givetvis om de har öppet dygnet runt (vilket många har), eftersom olyckan kan vara framme när som helst på dygnet. När det gäller ett överfallslarm i butik är det givetvis sällan just det larmet som går av på natten – men ett larmbolag med en god 24/7-support är ett tryggt val.