Retro tapeter

Kanske du har ett hem, som är fullt med retro prylar. Du har en vacker teakskänk som är från 50-talet och flera stringhyllor samt en stor samling med glas från 60-talet och 70-talet. Men hur ser dina väggar ut? Är du sugen på att satsa på en originaltapet från förr?

Idag är det många av de stora tapettillverkarna som gör nydesignade kollektioner med retrokänsla eller nytryck av gamla mönster. Dock är det inte samma sak och vill du ha äkta retrokänsla i ditt hem så är det originaltapeter som gäller.

Om du vill köpa en äldre tapet så går det att leta efter dessa på olika ställen så som loppisar, auktioner eller kanske Blocket och FB. Det är dock inte alltid så lätt att hitta det du vill ha på det sättet. Det kan gå många år innan du hittar det du söker.

Om du vill hitta det du söker med en gång så finns det idag två etablerade svenska butiker på nätet som har ett stort utbud av äldre tapeter. Dessa heter Tapetorama och Interiör 1900. Det finns ett stort och varierat sortiment hos båda dessa butiker och det finns tapeter som är mellan perioden 1910 till 1980. Dock kan dessa kosta en del att köpa, då priserna är något höga. De allra dyraste och mest populära tapeterna kostar idag mellan 400-800 kronor per rulle.