My Little Pony

Något som är retro idag är My Little Pony. Detta är en serie leksaker som än idag tillverkas, men de vi tänker på är de som tillverkades i början av 80-talet. My Little Pony är små, färgglada hästar i plast som började säljas 1983. Tack vare tv-serier och långfilm så fick dessa leksaker en enorm popularitet. Sedan 80-talat har man återlanserat My Little Pony två gånger. Första gången var 1997 och andra gången var 2003- De som samlar på dessa leksaker kallar dessa för andra och tredje generationen medan den första generationen syftar på den som är original.

Alla små hästar, eller ponnys, har syntetiskt hår i manen och svansen för att det ska gå att borsta. Bak på hästens flank sitter en symbol, olika för varje häst, som ett tecken för vem den hästen är. Det finns inte bara vanliga typer av ponnyer, utan även fantasidjur. Bland dessa kan vi hitta enhörningar, pegasus, sjöponnyer och mycket mer.

Den första filmen om My Little Pony kom 1986 och samma år kom även en serie om dessa ponnyer. Serien handlade om de små ponnyerna som bodde i Dream Valley.

Även en generation 4 av My Little Pony har skapats, då av McDonalds 2011 som en present i Happy Meal.

Om man vill hitta retro My Little Pony så gäller det att leta på loppisar, antikmässor och andra ställen. Det finns många i bra skick som ligger i originalkartonger och aldrig blivit lekta med. Har du tur kanske du själv äger ett gäng med dessa små söta hästar sedan du var liten?