Uppsala Vintagefestival och retroarmén

Retroarmén anordnar sedan 2014 Uppsala Vintagefestival, men strävar också efter att på sikt anordna fler evenemang under resten av året. De vill få möjlighet att dela med sig av den glädje som vintagekulturen innebär, och göra den lättillgänglig för alla i Uppland. De som anordnar festivalen är fem unga kvinnor med ett gemensamt intresse för vintage och den subkultur som byggts upp kring stilen. Retroarmén är en ideell förening som bygger på stipendier och bidrag. De arbetar ideellt och är tacksamma för alla bidrag som de kan få. Därför kan man bli stödmedlem.

Uppsala Vintagefestival är för att göra vintage mer tillgänglig, och för att skapa en mötesplats för alla som delar samma intresse, eller för att stilla alla nyfikna. Första festivalen skedde i mars 2014. Då var det 25 utställare, en handfull workshops & föreläsningar samt dans och konsert i caféet, Det kom 1500 besökare detta år.

2015 så var det ett nytt koncept som testades. Lördagen kallades för Selling Saturday och då var det traditionell mässförsäljning, där butiker och utställare från hela Sverige erbjöd kläder, skor, smycken, porslin och andra prylar från flera decennier till salu. Samt att det var föreläsningar och workshops för alla smaker.

Söndagen bestod av en inspirationsdag. Ingen försäljning utan istället konserter och dans med mera. Det gavs även flera workshops.

Just nu planeras Uppsala Vintagefestival för 2016. Så besök deras hemsida eller deras grupp på Facebook för att få reda på mer om vad som kommer att ske under nästa års festival.