Nostalgifestivalen i Vårgårda

Varje sommar sedan 12 år tillbaka så är det Nostalgifestival i Vårgårda. Detta samhälle ligger ett par mil från Göteborg och har varje år lockat allt fler besökare. Hit kommer det människor som har intresse för retro- och vintageprylar, bilar, andra fordon från förr, härlig musik, skön atmosfär. Människor från hela Skandinavien vallfärdar hit, andra lördagen i juni varje sommar!

Här finns det trevliga gräsytor fyllda med utomhusattraktioner, gammelbilar, livemusik, nostalgitivoli, stor utomhusmarknad, och mycket mer. Det finns även Tångahallen där säljare och utställningar håller till. Här finns utställningar och ett gigantiskt utbud av försäljare, som t.ex. Austin Vintage, Retrofrun, Old Rock, Nostalgiimporten och många, många fler.

Nostalgi & Retromarknaden är ett inslag i Nostalgifestivalen som arrangeras på Tånga Hed i Vårgårda, och här kan du som säljer egna nostalgirelaterade produkter, veteranfordonsdelar, retroprylar, nostalgi & kuriosa, vinylplattor och vintage/kläde boka in dig. Och här kan du som älskar dessa saker fynda!

Om du har ett veteranfordon så kan du även delta med detta på denna festival. Mängder av vackra gammelbilar, MC och veteranmopeder samlas nämligen varje år. För att delta så måste du som är ägare eller förare av fordon i bruksskick (t.o.m. årsmodell 1976) ankomma mellan 07.00-10.00 på festivaldagen, så att du säkert får plats. Dessutom är det tävlingar för veteranfordon och vinnare i fyra olika fordonsklasser koras. Tävlingen omfattar bil, tvåhjuling, årets överraskning samt årets yrkesfordon (fordon som tidigare brukats av en myndighet eller yrkesmässig verksamhet). Det viktigaste är inte att fordonet skiner av krom utan mer den känsla fordonet, förare, passagerare och accessoarer förmedlar samt hur fordonets historia lyfts fram.

På kvällen brukar det vara festligheter med 50-tals musik, rockabilly och mycket mer. Så se till att boka in en tripp till Vårgårda sommaren 2016!