Fler retrodoftande museum

Fler retrodoftande museum

Vi har redan nämnt Nordiska museet och deras utställning. Men ju mer intresset ökar för retro och 50-60-tal desto fler utställningar dyker upp. Det finns en permanent utställning, en sådan som finns kvar året om och det är Nostalgicum. Det kan vara svårt att hitta hit, särskilt om du inte känner till Göteborg sedan innan. Men det är värt att besöka detta ställe. Leta dig fram till Gamlestaden som ligger i Göteborg. Här ligger nämligen detta museum och även en vintagebutik som även har second hand. Deras lokaler är inrymda i fabriksbyggnader. Bakom denna satsning står en förening. De vill värna om tanken kring kretslopp, att man kan bevara och återanvända kläder oh prylar.

På Nostalgicum hittar du tidstypiskt inredda sovrum och vardagsrum, vardagsrummet med möblemang i teak, den allra första TV:n som hade dörrar, och ryamattor på golvet. Detta var perioden som man köpte sig en bil, gärna en Folka eller PV 44. Campingen fick sitt genombrott under denna tid och på utställningen hittar du även hur man klädde sig.

Museet uppmärksammar efterkrigstiden och Kalla krigets tydliga närvaro under 50-talet. 60-talets vänstervåg och frigörelse är också med.

En annan sak detta museum satsar på är dofter. Man har försökt att återskapa olika dofter, som till exempel brylcreme och violpastill.

På detta museum kan du slå dig ned i äldre fåtöljer och läsa i den tidens veckotidningar. Det går även att fika, lyssna på jukeboxlåtar och äta lunch på detta museum.

Adressen till detta museum är

Nostalgicum Museum, Byfogdegatan 3, 415 05 Göteborg