Ta bort prislappar från dina loppisfynd

 

Har du fyndat retro porslin på loppis? Då vet du kanske det att ofta har dessa prislappar påklistrade som kan vara enormt jobbiga och svåra att få bort. Nu kan du få hjälp med hur du ska gå tillväga. Prislappar på porslin, plåt och plast är snart ett minne blott.

Det finns två alternativ att testa. Det första är både miljövänligt och skonsamt. Det handlar om att använda sig av vatten och värme. Testa med en hårtork och värm lappen lite försiktigt. Om du har en varmluftpistol så är det en bra grej, men var försiktig då den gör att det blir riktigt varmt. Om du har tur så blir det så varmt så att klistret släpper och du får loss prislappen. Om det är en plastburk, så testa att fylla hela den med varmt vatten och värm upp inifrån. Det andra, vatten, är att du genom att blöta upp prislapparna gör att det blir enklare att gnugga bort dem sedan. Du kan även testa att diska dem i diskmaskin eller att smörja dem med matolja.

Det andra alternativet är något du ska göra om vatten eller värme inte funkar. Det handlar om kemikalier. Det finns flera att testa och en del rekommenderar bland annat biologiskt avfettningsmedel, kemiskt ren bensin, rengöringsspray för klisterborttagning, aceton, nagellacksborttagning och T-gul. Använd dem med försiktighet. Du ska inte ha detta på trä eller plast.