Ny serie med retro känsla

Under 2016 har en serie premiär på HBO. Denna serie heter ”Vinyl” och är ett nya rock´n´rolldrama skapad av Terence Winter. Han står även bakom serierna ”The Sopranos” & ”Boardwalk Empire”. Denna serie kommer att skildra New Yorks musikindustri under 1970-talet. Det om något känns retro och spännande! I denna serie kan vi nog räkna med att få se mängder av bra musik, men även sex, droger, alkohol, våld, missbruk och mycket mer.

Serien är alltså skapad, producerad och skriven av giganten Terence Winter men det står även fler duktiga människor bakom denna produktion! Bland annat är det Martin Scorsese (regi & producent) samt Mick Jagger (producent).

I rollerna ser vi bland annat Bobby Cannavale som har huvudrollen och andra som medverkar är Ray Romano, Olivia Wilde samt James Jagger. Första säsongen av denna serie är på 10 avsnitt. Den har premiär på alla hjärtans dag 14 februari på HBO och den kommer att finnas tillgänglig i Sverige dagen efter.

Så om ni gillar bra musik från 70-talet som blandas med bra handling så kommer denna serie definitivt att tilltala er. Själv tycker jag att den verkar vara en serie som tilltalar mig och jag kommer definitivt att sitta bänkad när första avsnittet kommer.

Det är alltid trevligt med serier som andas retrokänsla. Jag tror att tack vare personerna som står bakom produktionen att denna serie kommer vara autentisk och verklig och verkligen skildra verkligheten som den såg ut under 1970-talet.