Retro i media

På tv och i radio finns det en hel del retro. Dels finns tv-programmet Retro som har sänts i SVT. I detta program är ett dokumentärprogram som handlar om populärkultur under främst 80 och 90 talet. Säsong 1 gick under 2014 och innehöll ämnen så som dansstilar, Twin Peaks (tv-serie), fotomodeller, irriterande hitlåtar, Seinfeld, Trackslistan och tv, musik och ungdomsfilmer.

Säsong två av Retro sändes under 2015 och innehöll avsnitt om barnstjärnor, ZTV, popmusik, brittisk humor och mycket mer.

Retro finns även på radio i form av radiokanalen retrofm. Den sänds från Skåne och ger dig hits från 60, 70 och 80 talet.

Något som känns retro är tv4 guld, här sänds klassiker som gått på tv förr om åren. Vad sägs om Familjen Machan, Helgonet, en röst i natten, Hemliga Armén, Magnum, Lilla huset på prärien, Linus på linjen, Herrskap och tjänstefolk, Kojak, Miami Vice, Spanarna på Hill street, Skönheten och odjuret, Nord och Syd, Mord och inga visor och många många fler.

I dessa filmer och serier är det även mycket retro möbler, kläder och annat som är roligt att titta på. Sedan är det ju kult att titta på gamla serier som man själv kanske är uppvuxen med och som man såg när man var liten eller ung.

Det finns även utländska tv och radioprogram som sänder retro. Att gå tillbaka till sina rötter och visa sådant som var populärt förr i tiden har blivit ganska vanligt. Om det är en längtan tillbaka eller bara för att det är kul, det visste man aldrig. Dock är det ganska så kul att se hur det var då och hur det är idag. Att jämföra filmer och tv är ganska så roligt, testa själva.