Jämför matkassar utifrån…

Med över 10 leverantörer av matkassar i mellanstora städer, och ännu fler i storstäderna, finns ett stort utbud att välja på. Jämför matkassar utifrån…

 • Tillagningstid
  Hur bråttom är det när maten ska lagas. Det finns matkassar där måltiderna förväntas lagas på 10 – 15 minuter men även de där tillagningstiden är 30 – 50 minuter. En del leverantörer har till och med ”snabba kassen” som är komponerad för att just kunna tillagas extra snabbt.
 • Pris per portion
  Webbportaler som jämför matkassar brukar primärt ha fokus på priset. Detta eftersom många konsumenter anser att priset är extra viktigt. Det är också stor skillnad i pris per portion men detta speglar även innehållet. Det är klart att finare kött kostar mer än falukorv osv.
 • Flexibla recept
  Många matkassar levereras med färdigt veckorecept men det finns undantag. En del leverantörer låter kunderna välja recept flexibelt. Det går exempelvis att byta ut en kötträtt mot en fiskrätt eller öka antalet vegetariska dagar. För vissa är det viktigt – för andra är det skönt att inte behöva välja utan bara gå efter vad recepten anger.
 • Utbud av allergikassar och vegetariska alternativ
  Personer som har allergi, eller söker veganska alternativ, jämför matkassar primärt efter innehållet i kassen. Det är mycket vanligt att leverantörer har vegetariska, laktosfria eller glutenfria kassar. Men när det kommer till nötfritt, veganska eller liknande är utbudet mindre och det blir färre leverantörer att välja på.
 • Ekologiskt och närodlat
  Efterfrågan på ekologiska matvaror, samt närodlade, ökar successivt. De som jämför matkassar gällande ekologiskt innehåll kommer däremot att se stora skillnader. Det som en leverantör klassar som ekologiskt behöver inte en annan leverantör ange med samma namn. Exempelvis kan en leverantör ange att ”minst 70 % ” av råvarorna ska ekologiska vilket är långt under de som anger att 95 % ska vara närodlat och ekologiskt.

Jämför matkassar via tjänster online

Det finns ett flertal hemsidor som jämför matkassar utifrån innehåll, leveranstider, prisnivåer och abonnemangsvillkor. Att ställa de olika alternativen mot varandra, via dessa sidor, är det enklaste sättet att jämföra och hitta bäst alternativ. Detta oavsett vad som väger tyngst i val av matkasse.

Självklart går det att besöka de olika leverantörernas hemsidor och på detta sätt läsa på mer om de olika alternativen men hemsidorna som jämför matkassar har kortfattad sammanfattning som gör det enklare.