Retrojul!

Att pynta sitt hem med retro julsaker är hett! Det finns otroligt mycket att använda sig av och det är fina saker!

Julen är ju redan fylld med ett visst antal traditioner. Ofta tar man med sig sina familjetraditioner när man skapar eget hem, egen familj. Man vill ha en likadan jul som man hade i sin egen barndom. Det roliga är att de traditioner din mamma och pappa har, kanske de själva tagit från sitt barndomshem och så vidare.

Att pynta retro är enkelt och mycket julpynt och dekorationer går att hitta på loppisar, auktioner eller antikaffärer. Du kan även fynda på internet, på sidor som exempelvis Tradera, blocket eller särskilda retro butiker och kan man hitta mycket fint, särskilt när det gäller julpynt och juldukar. Just juldukar och andra textilier är ett enkelt sätt att fixa en jul i retrostil.

Textilmuseet i Borås hade för något år sedan bonader, dukar och gardiner med julmotiv från förr och av dessa kunde man inspireras. Hittar du inte det du söker på loppis eller auktion, kan du göra ditt eget julpynt. Det finns mycket fint du kan pyssla själv för att få den rätta stilen.

Pynta även din trädgård i retrostil! Det finns mängder med krukor, lampor och dekorationer samt att du kan göra en egen vacker retrokrans till dörren!

Egentligen är det bara din egen fantasi som begränsar dig. Välj ett årtioende eller blanda dem lite hur som haver, det är upp till dig. Huvudsaken är att du får ett hem pyntat i din egen retrostil och att du får den där härliga julkänslan.

Börja redan nu, även om det redan varit advent en gång. Byt ut dina moderna ljusstakar till äldre modeller och häng upp äldre pynt på dörrar och i fönster. Sedan kan du sätta dig och bara njuta och vänta på att julafton ska komma…eller så stökar du i köket, vilket ofta hör julen till, baka, koka skinka, trilla köttbullar osv..osv..